Taxa de deranj sau cum sa faci 1000 de RON

Asta toamna intr-o seara dupa ce ies de la cursurile de dans vad 3 apeluri pierdute de la Der Zigeuner. Il sun sa-l intreb de santate si imi dau seama ca este intr-o incurcatura. Il lovise unu’ si din cate inteleg la telefon are nevoie de un prieten/martor. Ma indrept cam nedumerit spre Candiano unde isi astepta randul pentru intrevederea cu organul.

La fata locului imi dau seama ca amicul a fost lovit de unul care nu avea RCA (lovit e mult spus..atins pe bara de spate e termenul corect). Mai departe incepe negocierea intre amicul meu si trupa de vreo 10 locuitori ai distinsului Ferentari care venisera sa-l sustina moral pe individul fara RCA. Pe de o parte Der Zigeuner vroia banul ca sa nu mergem la politie pe de alta ceilalti negociau suma pentru ca li se parea mult cat cerea amicul meu.

Noi desi eram doi am aplicat regula de 3 simpla. Amenda pe care o primea tipul pentru ca nu avea RCA  era de 2000 RON in 48 de ore sau dublu dupa,plus luarea placutelor de inmatriculare.  So..Der Zigeuner a zis 300 RON bara+400 RON un element de vopsit + 300RON taxa de deranj = 1000 RON.

Tiganii bineinteles ca s-au pus pe negociat, au schimbat soferii (banuiala noastra fiind ca cel care facuse accidentul nu avea nici carnet). Nu ne-am lasat dusi cu vorba  si eram porniti daca nu primeam banii sa plecam si sa ne intoarcem de dimineata cand ne venea numarul de ordine si sa spunem ca am avut un accident. Dupa doua ore de stat si ascultat rugamintile celor 10 ne-am primit banii, am semnat un proces verbal de primire (ca sa fie ei linisiti ca nu venim a doua zi sa declaram accidentul) si am plecat .

Der Zigeuner dupa ce a lasat tiganii fara bani s-a dus sa-si vopseasca masina si a vopsit el cam toate elementele cu exceptia barii care fusese atinsa in seara aia. Dar cei 10 probabil aveau vreo vrajitoare prin familie pentru ca a peste cateva zile dupa ce si-a vopsit-o, i-a sarit un biciclist pe capota, rezultatul fiind alte doue elemente zgariate. Sa mai mentionez si oglinda pe care si-a spart-o singur si i-a adus 7 ani de ghinion :D.

Vishnu

Advertisements

One Response to Taxa de deranj sau cum sa faci 1000 de RON

  1. stroie says:

    salutari de la Dl Lungu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: